Vinter på ett kick.

3 Okt

dsc00233

Min dag i snabba drag. Kl 16 kom Martin hem från jakten. Han skulle egentligen ha stannat kvar där över natten men han ringde och sade att han ville hem istället, det råkade vara en mindre kul kille där ibland dem tydligen. Så då blev det middag hos Tidstrand för honom också ikväll! Hem till mamma och pappa efter 18 någon gång, tjatter med la’familia, asgod middag (köttgryta med massa kantareller å snajsiga saker) som vanligt när mamma lagar, kollade på Martins idolaudition på internet (och inte ens pappa skrattade eller hade nåt vasst att säja) och sen blev det körslaget för hela gänget där vi kollade på Martins kusin som är med i Larz Krizterz-snubben-gänget. Phuu, thats it.

Anledningen att jag liksom drog hela kvällens händelseförlopp var för att kvällen löpte liksom på och gick rätt fort, hemma hos mamma innan halv sju och nio åkte vi därifrån. Det hade precis börjat snöa när vi åkte hemifrån och vi förvånades över hur pass stora flingor det var, Martin beklagade sej medan jag hurrade typ. 2,5 timme. När vi åkte hem vid nio var det vinter. Och jag skojar inte! Mamma och Moa var ute och kastade snöboll precis innan vi drog (mest Moa kanske) och när vi skulle ut till bilen var det nästan en decimeter snö. Allt var vitt. Vi såg ingenting när vi åkte hem och Martin blev helt till sej när vi kom hem och undrade hur det skulle vara att ta ut skotern nu! Sagt och gjort, vi drog ut jäkelskapet och körde några varv runt gården och när jag andas skoterlukt blir jag som 15 år igen. Jag förknippar det med min högstadietid i Lima, där såklart alla hade skoter, och jag bara myser. Fast jag egentligen tycker att skotrar är rätt nördigt så tycker jag på ett sätt att det är så jäkla fränt. Dom låter coolt, luktar coolt och förhoppningsvis går fort som satan, kan det bli bättre? Den där maskinen kommer få visa vad den går för i vinter, var så säkra.

Jag och Teddan har kollat väder och ringt folk hela dan idag. Anledningen till detta är att vädret inte ser så lovande ut för vårat Norge-läger som egentligen skulle ha börjat imorgon. Eller vi skulle ju ha åkt imorgon men nu väntar vi en dag tills de andra ska åka på måndag. Men det ska bli snö mån-tors och svag vind (precis som förra gången då det egentligen var storm) så vi får se hur det blir. Martin ber till vädergudarna varje kväll nu. Inte för att det ska bli fint väder utan för att det dåliga ska fortsätta så jag blir hemma istället. Vi ser lite olika på det där han och jag :)

Ingen resa imorgon alltså, vad fasen ska jag göra då? Martin lade sej för en timme sen, han ska ju faktiskt upp 5 imorgon bitti men jag tänkte att 21:45 kändes lite tidigt att sova nu när jag inte behöver gå upp tidigt. Så jag kollar lite film, kollar väder på internet, bloggar, äter rosa rattar från Ahlgrens (bröstcancergodis) och funderar på vad jag ska göra imorgon. Det där med att ta en slappdag med film och utan träning fungerar verkligen inte, tror tyvärr jag är träningsnarkoman, så det blir cykel eller överkropp imorgon. Men film kan man ju hinna med ändå, moahahaha.

Nej nu har jag skrivit en halv livshistoria nästan, som det lätt blir när jag börjar. Nu ska jag kolla lite mer film och äta mer godis, det är ju trots allt lördag idag och sen ska jag sova jag med. Till viss del måste ju jag också upp imorgon bitti 05:00, det är ju trots allt jag som ser till att Martin kommer upp jämt. Nu verkar parabolen ha lagt av också pga snön så jag måste nog ut och fixa lite. Men vi hörs imorgon igen! Kram och godnatt.

PS: Det var ungefär 1 sekund från att Staffan käkade upp Maja ikväll, han stod i buren när Martin kastade sej in till undsättning, tur att hon fick ett litet hus av mej där hon kunde gömma sej…

PS2: Nu är första vinterstövlarna framme, å vad jag är lycklig!!

dsc00236

dsc00239
Första gången Dagny såg snö, hon vågade sej inte nerför trappan på en kvart.

2 Responses to “Vinter på ett kick.”

  1. Dennis 14 januari 2017 at 12:20 #

    Jag googlade på fjällen för jag älskar månen och norrsken så kom jag på nåt konstigt sätt in här, vad livet kan vara lustigt. Men läste igenom mycket av bloggen och du verka ju ha en otroligt häftigt liv,

  2. Lewis Baldinger 05 april 2018 at 0:42 #

    Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a good portion of people will miss your fantastic writing because of this problem.

Leave a Reply