Jag

Hej alla!

Min blogg började som en skidblogg där ni har kunnat följa mina äventyr i speedskivärlden. 2006 tog jag världsrekordet för damer i Les Arcs och det står sig än idag med sina halvmäktiga 242,59 km/h. Jag började med skidkarriär i alpinvärlden och har även tävlat i skicross där jag vann X-games i Aspen 2005.
Jag har nu lagt raceåkningen åt sidan och pysslar med lite mindre våghalsiga saker som bl.a. tyskastudier…

De flesta som läser min blogg känner mig och vet hur gammal jag är och ungefär vad jag pysslar med om dagarna. För er som har lite mindre koll följer här lite bra info:

Jag är en fartglad dam på 30 (ibland unga och ibland betydligt äldre) år som har tagit sig från lilla Sörsjön i Dalarna, mellanlandat i Stockholm, lämnat landet ett tag men som nu är tillbaka och bor i Sälen.

På min lediga tid lite beroende på årstid gillar jag att sola, bada, åka skidor, fika, äta god mat, läsa böcker (även om jag oftast inte riktigt har ro till det), dricka vin, shoppa skor, lyssna på musik och mest njuta av det goda i livet. Livsnjutare ut i fingerspetsarna!

I min blogg kommer ni kunna följa min vardag och mitt nya träningsliv. Har blivit en riktig gymråtta och verkligen fått tillbaka glädjen i att träna!

Lev väl.

Sanna

image

One Response to “Jag”

 1. Karolina Ekman 18 april 2012 at 7:19 #

  Hej Sanna,
  det var jag som var uppe och tog foton på er igår vid starten till träningsåket.
  Jag undrar om du har tid att svara på några frågor, vill lägga in ett inlägg om tävlingen här i Verbier, på vår hemsida. (Ursäkta om det är lite korkade frågor, men jag har insett att många, liksom jag, nog inte har en aning om er sport, trots att man åker skidor, och jag tycker det är coolt vad ni gör…)
  -Vad är tekniken i Speedskiing, hur får man snabbt upp fart och hur får man den att öka hela vägen?
  -Du är ju inte någon tungviktare precis, tyngdkraften, har den någon inverkan på hur fort det går?
  -Är hjälmen tung?
  -Hur är egenltigen gummidräkten, svårt att komma i? Svettig? Svårt om man blir kissinödig?
  -Är du rädd någon gång?
  -Åker du vanliga skidor också, där man svänger nerför backen?
  Tusen tack för hjälpen med detta och lycka till idag!
  MVH
  Karolina Ekman

Leave a Reply